FAQ

Ziet Micro Hair Pigmentation (MHP) er echt uit?

Ja, het ziet er echt en natuurlijk uit.

Wat is het verschil tussen MHP en een gewone tatoeage? Doet MHP pijn?

Bij een gewone tattoo wordt er gebruik gemaakt van andere naalden, pigmenten en een andere tatoeage-techniek. Daarom is het aanbrengen van MHP veel minder pijnlijk dan het zetten van tatoeages. Bij een MHP-werkwijze gebruiken we biologische inkten die zich onderscheiden van de doorgaans gebruikte tatoeage-inkten. MHP is een medisch ambacht waarbij de naald met uiterste precisie in de huid aangebracht wordt. Hiermee creëren we een uiterst subtiel stoppeltje dat fijner is dan het resultaat dat bereikt kan worden met conventionele tatoeagetechnieken. Bij MHP wordt je hoofdhuid na een behandeling van een paar uur hooguit wat gevoelig en kan er wat roodheid ontstaan, maar dit trekt normaliter snel weg en leidt uiteindelijk tot een heel natuurlijk resultaat!

Hoe lang of kort moet het haar zijn voor de behandeling?

Voor de behandeling is het ideaal als het haar niet langer dan 1 mm is. Heb je er moeite mee om dat zelf te doen, dan kunnen wij dat ook in onze studio doen. Later kun je desgewenst het haar langer laten groeien. Voor mannen met getransplanteerd haar geldt dit niet en zullen we afspraken op maat maken, omdat dit volume-behandelingen zijn. Ook deze resultaten zijn mooi en heel natuurlijk, omdat de combinatie van getransplanteerd haar en MHP hand in hand gaan.

Is MHP veilig?

De gehanteerde pigmenten zijn specifiek bedoeld voor de hoofdhuid en organisch/biologisch van aard, vrij van zware metalen en 100% veilig. Het goede nieuws is ook dat je met deze kleurpigmenten probleemloos door een MRI-scan kunt.

Kan ik kale plekken laten wegwerken met MHP?

De meeste mensen kunnen inderdaad kale plekken laten wegwerken. Alleen als iemand heel licht haar en heel grote kale plekken heeft, is dat lastig. Bij kleinere plekken is MHP een ideale methode om het haar optisch op te vullen, maar bij grotere plekken is dit in veel gevallen niet meer mogelijk, omdat het kleurcontrast tussen pigmentatie en het resterende haar dan te groot wordt. In een adviesgesprek kun je vrijblijvend samen met de behandelaar naar een oplossing zoeken en kiezen voor een andere (MHP-)aanpak.

Zijn er nadelen aan een MHP-behandeling?

Er zijn in principe geen nadelen aan een MHP-behandeling in onze GGD-gekeurde studio.
Bij iedere persoon reageren de ingebrachte pigmenten op een andere wijze. Ook is de uitstoot van pigmenten bij iedere sessie per persoon verschillend. De behandelaar begeleidt je uiterst vakkundig in dit proces waarbij de nadruk ligt op adequate voor- en nazorginstructies.

Kan ik een proefstukje laten doen vanwege mijn allergieën?

Dit raden wij zelfs aan als je eerder allergische reacties hebt gehad, of als je twijfelt of deze behandeling voor jou geschikt is. Ook helpen we je desgewenst met het inschakelen van een door de GGD-erkende dermatoloog om van tevoren een inschatting te maken van eventuele risico’s.

Is MHP ook mogelijk bij langer haar of getransplanteerd haar?

Ja, afhankelijk van de persoon en haarkleur is MHP ook dan mogelijk. De combinatie van getransplanteerd haar en pigmentatie geeft vaak het mooiste resultaat, omdat de pigmentatie het haar optisch voller maakt.

Wat als ik nog steeds haren verlies?

Wanneer je nog haarverlies hebt, creëren we een overlap tussen het pigmenteer-gebied en het gedeelte tussen de bestaande haren. Wanneer je haar terugwijkt, zal door de overlap het verlies van haren niet opvallen.

Hoe lang of kort moet mijn haar zijn voor een behandeling?

Bij mannen levert gemillimeterd haar het mooiste effect op. Getransplanteerd haar mag op lengte blijven en ook als vrouw kun je je haarlengte houden.

Kan ik in contact komen met een aantal klanten?

Ja, dat is mogelijk. We hebben een aantal adressen beschikbaar van klanten die je graag te woord staan. Tevens organiseren we regelmatig vooraf aangekondigde open dagen in de studio of op locatie. Op die dagen kun je behandelingen live bekijken en ook in contact komen met reeds behandelde klanten. In onderling overleg met de klant kun je een behandeling ook live bijwonen.

Met welke nazorg moet ik rekening houden bij MHP?

Als je gemillimeterd haar hebt, zal je om de drie à vier dagen je hoofd moeten scheren. Dit kan met een mesje of een tondeuse. Een halve millimeter geeft het beste resultaat.
MHP is heel praktisch qua onderhoud en kost per saldo weinig moeite.

Blijft MHP voorgoed zitten? Moet ik nog terugkomen voor een nabehandeling?

We werken met permanente pigmenten en bij een consequente verzorging blijft het MHP- resultaat 4 jaar of langer in orde. MHP is natuurlijk wel gevoelig voor de zon. Een zonnebrandmiddel met een hoge beschermingsfactor biedt dan uitkomst. Wanneer je veel in de zon zit of je huid minder intensief verzorgt, zal MHP op den duur vervagen en is een touch-up (nabehandeling) een prima oplossing.

Ik heb ergens anders MHP gedaan, maar ben niet tevreden, is opnieuw pigmenteren mogelijk?

Ja, Hair Tattoo Institute kan afhankelijk van een eerder resultaat je pigmentatie aanpassen waarbij MHP er alsnog natuurlijk uitziet. Ook kunnen we helpen met specifieke ervaringen van reeds behandelde klanten op dit gebied.

Wat als ik grijs word? Is het kleurpigment per persoon aan te passen bij het ouder worden?

Ja dat kan. Bij een touch-up (nabehandeling) kunnen we de inktpigmenten aanpassen, zodat de MHP een zelfde kleurverloop krijgt als je eigen haar.   

Welke garantie biedt Hair Tattoo INSTITUTE?

Wij snappen dat MHP een enorme beslissing kan zijn. Wij staan voor de volle honderd procent achter onze behandelingen en moedigen onze klanten aan om zoveel mogelijk informatie over onze technieken en vooral onze service te raadplegen voordat ze de beslissing nemen om door te gaan met de behandeling. Vooraf, tijdens en na de behandeling sta je met ons in contact en vragen we je verschillende documenten te ondertekenen, waaronder het toestemmingsformulier en het inktrapport. De garantie dekt extra sessies die nodig zijn voor maximaal een jaar, indien de pigmentatie lichter is geworden bij ingekapseld of uitgestoten pigment.