Hair Tattoo: de snelst groeiende methode voor een kop vol haar

Heb je ook last van kaalheid? Je bent niet alleen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat 42 procent van de mannen tussen de 18 en 49 jaar last heeft van matig tot veel haarverlies. Hoewel het waar is dat haarverlies met de leeftijd toeneemt, komt kaalheid bij jonge mannen steeds vaker voor Nu zijn er verschillende methodes om mannelijk haarverlies te bestrijden. Denk bijvoorbeeld aan medicijnen als minoxidil tot complete haartransplantaties. Maar er is een behandeling die steeds populairder wordt en waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt: Hair Tattoo oftewel Micro Haar Pigmentatie (MHP) ook bekend als Scalp Micro Pigmentation.

In deze post gaan we dieper in op deze behandeling van de hoofdhuid. We checken de voor- en de nadelen ervan en hoe deze zich verhoudt tot haartransplantaties en andere haarverliesbehandelingen. Check ook onderstaande video van Hair tattoo by Patrick

Oke, wat is Hair tattoo?

Hair tattoo (MHP) is een proces waarbij minuscule naaldjes worden gebruikt om pigment in de hoofdhuid te pigmenteren. Het zorgt voor een natuurlijke uitstraling door echte haarfollikels te repliceren. Anno 2018/2019 is MHP een van de beste behandelingen die gegeven kan worden om kaalheid te camoufleren. Ook worden littekens van haartransplantaties ermee vrijwel onzichtbaar gemaakt. Klinkt goed, toch? Lees snel verder!

Hoe wordt de behandeling uitgevoerd?

MHP behandelingen van de hoofdhuid worden gewoonlijk verdeeld over een paar sessies, hoewel de werkelijke tijd kan variëren afhankelijk van de mate van het haarverlies, de stijl die je wilt en andere factoren. Volgens Hair tattoo by Patrick, de Nederlandse pionier en ervaringsdeskundige op het gebied van pigmentatie, komen de meeste klanten na anderhalf jaar terug voor een touch-up, waarna de behandeling volledig is voltooid. Vervolgens is er na drie tot zes jaar nog een touch-up waarna de behandeling volledig voltooid is. Dergelijke touch- ups of na- behandelingen kosten overigens slechts een fractie van de initiële behandelkosten.

Tijdens de behandelingen worden medisch en GGD gekeurde verfijnde naalden gebruikt om pigmentstippen op de hoofdhuid te plaatsen. Dit proces lijkt erg op het krijgen van een tatoeage. Toch is dit anders. Het is een zeer technisch, gespecialiseerd proces dat wordt uitgevoerd door getrainde Hair Tattoo experts. De kleine ‘pigmentpuntjes’ worden geplaatst in de bovenste huidlaag van de huid en creëren de illusie van geschoren hoofdhaar.

Voor de eerste MHP behandeling maak je kennis met de expert die de behandeling uitvoert. Je bespreekt je behoeften in de vorm van een haarlijn, de positionering, de dichtheid en de schaduw van de pigmentatie. Gemiddeld duurt de eerste behandeling drie tot zeven uur en wordt deze verdeeld over twee dagen. Is deze eerste laag volkomen genezen, dan wordt er na drie of vier weken nog een detail -laag geplaatst.

Camouflage van Littekens

Mocht je in het verleden gebruik hebben gemaakt van een haartransplantatie, dan kun je zijn achtergebleven met een groot litteken. Littekens die ontstaan zijn door eerdere haartransplantaties kunnen middels MHP worden behandeld. Sterker nog: Ze kunnen vrijwel volledig onzichtbaar gemaakt worden. Voor iedere persoon kan een toereikende kleur aangemaakt worden samengesteld met de juiste pigmenten die de natuurlijke huid en haarkleur zo perfect mogelijk benaderen. Op die manier wordt het litteken gecamoufleerd en wordt de natuurlijke uitstraling van echte haarfollikels gecreëerd. Het resultaat: de illusie van een kop vol haar wat er heel natuurlijk uitziet!

Dat wil ik! Maar wat zijn de nadelen?

Langdurige blootstelling aan de ultraviolette stralen van de zon kan de mate van vervaging vergroten. Het kan voorkomen dat je daarom nog eens terug moet naar de studio om de pigmenten bij te laten werken. Aangeraden wordt om bij blootstelling aan de zon de hoofdhuid met SPF 50 te beschermen.

Mannen moeten hun haar erg kort houden om ten volle te kunnen profiteren van de uitstraling van de MHP. Ben je al kaal? Dan is dat natuurlijk geen probleem!

Hair Tatoo by Patrick

Klinkt een kop vol met stoppels je als muziek in de oren? In Nederland kun je dan het beste terecht bij Hair Tattoo by Patrick. Het bedrijf is gevestigd in Arnhem en maakt gebruik van geavanceerde apparatuur en pigmenten van de beste kwaliteit. Daarnaast zijn ook elders niet naar tevredenheid geplaatste MHP  te herstellen door Hair Tattoo by Patrick. Naast Hair Tattoo kan je bij het bedrijf overigens ook terecht voor haaradvies en haar gerelateerde behandelingen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Stamceltechniek, die de haargroeicyclus stimuleert en zorgt voor een dikker bos met haar. Lees hier meer.

Dus mannen en vrouwen, lopen jullie er nog kaal bij komend jaar, of kiezen jullie voor een hoofd vol met haar?